Personal Trainer Gent

Published Mar 03, 23
4 min read

Personal Coaching MechelenEen personal trainer is in eerste instantie een bron van kennis. Men huurt je in om gebruik te maken van je kennis. Dit kan zijn je kennis op het gebied van o (personal trainer opleiding). a.; cardiotraining(hardlopen, marathons, triathlons etc..), krachttraining(powerlifting, bodybuilding, sport-specifieke krachtprogramma’s etc..), fysiotherapeutische / rehabilitatie training. Soms gaat het niet heel specifiek om je kennis van het bodybuilden of het hardlopen, maar juist alleen maar om iemand op een veilige, verantwoorde manier fitter en sterker te maken door een combinatie van allerlei verschillende trainingsmethodes toe te passen.

Een personal trainer moet gedurende een intake kunnen bepalen wat de juiste aanpak is voor de desbetreffende client en hier het trainingsprogramma op kunnen afstellen. Een personal trainer moet ook de beginselen van fysiotherapie en blessure-preventie begrijpen om iemand veilig te kunnen laten starten met sporten - personal trainer opleiding. Ook moet er middels een check-list worden nagegaan of iemand überhaupt wel fit is om te sporten, en niet bepaalde risico’s loopt door bijv.

Als er sprake is van verhoogd risico bij het sporten, dan moet je de client eerst doorsturen naar een huisarts/medisch deskundige voordat hij/zij zou kunnen beginnen met trainen. De personal trainer dient een trainingsprogramma op-maat op te stellen voor de client. personal trainer opleiding. En indien van toepassing ook voedingsadvies(geen schema, dit word voornamelijk alleen gedaan door erkende diëtisten) - personal trainer opleiding.

Daarnaast dient de trainer het trainingsprogramma te kunnen aanpassen op de veranderingen die de klant meemaakt, de zogenaamde periodisering. Een duur woord voor het organiseren van het trainingsprogramma met oog op het uiteindelijke doel, de snelheid waarmee de klant adapteert, het herstelvermogen en onvoorziene gebeurtenissen. De trainer dient ook periodiek een evaluatie moment in te plannen, waarin hij/zij de klant test op de niveau’s van o.

Aan de hand van de resultaten van deze testen kunnen er weer aanpassingen gemaakt worden aan het trainingsprogramma en het voedingsadvies. Een logische start van een carrière in de sport is om te beginnen als fitness instructeur bij een sportschool. Het is niet bepaald een vetpot(de meeste sportscholen betalen hun fitness instructeurs het minimumloon), maar het is wel de aangewezen manier om op een laagdrempelige manier ervaring op te doen in het trainen van allerlei verschillende individuen(jongeren, volwassenen, invalide/geblesseerden en senioren).

Ook is dit de perfecte plek om te bouwen aan jouw ’trainer-imago’. Dit houdt in hoe je jezelf gedraagt op de fitnessvloer, hoe je potentiële klanten benaderd, je vermogen om te overtuigen en iemand te inspireren om met je te trainen (personal trainer opleiding). Een mogelijk nadeel van het werken bij een sportschool is dat je te maken krijgt met voorwaarden die je opgelegd krijgt door de sportschool management.

Kosten Personal Trainer

Als je kiest om te werken bij een sportschool, dan zou ik je sterk aanraden om een sportschool te kiezen met een visie waar jij zelf ook achter staat. Bepaalde sportscholen investeren ook een stuk meer in hun personeel op het gebied van scholing en workshops met als doel om een nog efficiënter en kennisrijk team aan trainers op de vloer te hebben staan.

Hierbij is het voordeel dat je meer zal verdienen dan een instructeur, en tegelijkertijd steeds meer ervaring opdoet in het begeleiden van klanten. Het salaris van een fitness instructeur ligt zoals gezegd rond het minimumloon. Het salaris van een personal trainer in loondienst(full-time 40uur p/week) kan variëren van ca. t/m . personal trainer opleiding.Dit betekent dat je jezelf inschrijft bij de K.v. K.(Kamer van Koophandel) onder een bepaalde ondernemingsvorm(eenmanszaak, B.V., . (personal trainer opleiding).) en volledig ‘zelfstandig’ gaat werken als personal trainer. Zoals je wellicht al aan voelt komen, zijn er hierin ook nog tal van mogelijkheden (personal trainer opleiding). Zo kun je bijvoorbeeld als freelance personal trainer werken, maar toch aangesloten zijn bij een sportschool.

Dit gebeurt doordat je klanten toegewezen krijgt vanuit een personal training studio waar je je bij aansluit. Je traint deze klanten alsof het jouw eigen klanten zijn, maar aan het einde van de maand stuur je een factuur voor de gegeven sessies naar de studio waar je aangesloten bij staat.

Dit zal gewoonlijk 40 tot 60 procent van het uurtarief zijn. Dus als het uurtarief 60 euro is, dan zou je in het geval van een 40/60(60 % gaat naar de studio-eigenaar) verdeling uitkomen op 24 euro. En in het geval van een 60/40(40% naar de sportschool/studio) 36 euro (personal trainer opleiding). Het grote voordeel hiervan is dat je klanten toegewezen krijgt vanuit de sportschool/studio en dus niet zelf hoeft te zoeken naar potentiële klanten.

Er zijn meerdere commerciële sportschool-ketens die deze structuur al langere tijd gebruiken(denk aan Train, More, Basic, Fit, Health, City, Sport, City) en er veel succes mee hebben behaalt. Het risico hiervan is dat je, als je er niet al eerder als fitness instructeur of personal trainer in loondienst hebt gewerkt, begint met 0 klanten en dus ook 0 inkomsten.

Navigation

Home

Latest Posts

Permanente Make Up Opleiding

Published Mar 10, 23
10 min read

Permanente Make Up Wenkbrauwen Prijs

Published Mar 10, 23
9 min read

Permanente Wenkbrauw Make Up

Published Mar 09, 23
8 min read